Örökbefogadás

Mentettkéink kizárólag csak örökbefogadási szerződéssel kerülhetnek gazdihoz.

A szerződés többek között tartalmazza a 30 napos próbaidőt, kölykök esetén oltási, ivartanítási kötelezettséget, illetve elő- és utókontrollt is. Macskát (és természetesen kutyát is) kizárólag az állatvédelmi törvényben foglaltak szerint (1998. évi XXVIII. törvény 5. § (1) bekezdése) szerint úgy adunk örökbe, ha közterületre kijutni nem tud.

Kutyát is csak családtagként, lakásba bejutással adunk örökbe. Az esetek többségében előzetes látogatás történik egyrészről az ideiglenes befogadónál, ahol az állatka lakik, másrészről a gazdijelölt otthonában, ahol ellenőrizzük, szükség szerint segítünk kialakítania mentettkénk leendő otthonát.

Örökbefogadáskor mentett állataink orvosi költségeinek (oltás, ivartalanítás) egy részét el szoktuk kérni, melyet utófinanszírozással állatorvosainknak fizetünk ki.

Örökbefogadáskor két életet mentesz! Egy életet, akit örökbe fogadsz és egy életet, akit a helyére tudunk menteni.

👉👉👉Örökbefogadás menete (röviden) 👈👈👈
1. Megakad a szemed a 📷 fotón!
2. Felhangzik egy „de cukiiii”. 😍
3. Elolvasod hozzá a szöveget.
4. Kezdesz valamit érezni. 💓
5. Megnézed a 📷 fotót megint.
6. Körbeküldöd a barátoknak, hogy lássák, milyen cukit találtál.
7. Like-olod 👍, megosztod, szívecskés matricázod ❤️.
8. Újra és újra előveszed a posztot, esetleg lemented a képet is.
9. Egész nap agyalsz, nem tudod kiverni a fejedből. 🥰
10. Elolvasod az alábbi (hosszú 😉) tájékoztatót és ez nem tántorított el, akkor
11. Megmutatod a párodnak, családodnak, beszélgettek, tolod a marketinget. 😁
12. A leírtak alapján jelentkezel 📧, felvesszük a kapcsolatot.
13. Ha minden jól megy és rendben van, akkor innen már minden megy a maga útján! 🥳🐕🐈🤝

Kedves leendő Gazdik, Örökbefogadók!

Kérünk Benneteket, figyelmesen olvassátok el az alábbiakat, mely az egyesületünktől történő örökbefogadás menetét mutatja be. Csapatunk, mint számos más szervezet is, munka mellett végzi a kutyák, macskák örökbefogadásának intézését. Kérjük, tiszteljük meg egymást azzal, hogy felelősen átgondolva jelentkeztek gazdinak.

Nézz körül albumainkban, ahol megtalálod az örökbe fogadható kutyáink és cicáink ismertetőjét, képeit. Ha úgy gondolod, tőlünk szeretnél egy társat magadnak, kérlek, írj egy bemutatkozó levelet oldalunkon privát üzenetben vagy a kismaszatallatmentoegyesulet@gmail.com Email címre.

Leveled tartalmazza az alábbiakat:
Rövid bemutatkozás Rólad, családodról, mivel foglalkozol, mennyi időt töltesz otthonodtól távol, amikor távol vagy megoldott-e az állat felügyelete. Hol laksz (város, lakás/ház, saját/bérlemény), veled egy háztartásban élő felnőttek, gyerekek száma, életkora, Ők is szeretnének-e kutyát vagy cicát, szeretik-e az állatokat. Vannak-e már állataid, nekik milyen a természetük. Van-e tapasztalatod kutya/cica tartás terén. Ha volt korábban kutyád/cicád, mi történt vele (betegség, baleset). Ezen kívül bármi, amit fontosnak tartasz megemlíteni.

Az örökbefogadás menetéről néhány szó, amit kérünk figyelembe venni jelentkezés előtt:
Egyesületünk elsődleges célja, hogy a gondozásunkban lévő, ideiglenesen elhelyezett kutyáknak, macskáknak megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb és felelősségteljes gazdát, így minden esetben az állat érdekeit vesszük figyelembe.
Egy állat örökbe fogadása komoly, felelősségteljes döntés, ezért kérjük, hogy mielőtt örökbe fogadsz egy állatot, gondold át, mekkora felelősséggel jár egy állat tartása, s hogy azt a mindennapokban képes vagy-e felvállalni, annak eleget tenni.

Az örökbe adás előtt az alábbiak szerint járunk el:
Az örökbefogadást minden alkalommal egy részletes beszélgetés előzi meg, akkor is, ha levélben jelentkeztél, és a kért információkat már megosztottad velünk. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy számunkra fontos minden információt tudnunk a leendő tartási körülményről, a gazdi kutyákkal/cicákkal való tapasztalatáról, a gazdi életkorát (pl. idős ember mellé kölyök állatot nem adunk, 18 év alatti jelentkezőnek szintén nem adunk állatot, kizárólag a szülővel tudunk érdemben kommunikálni), van-e kisgyermek a családban, van-e másik kutya/cica, egyéb háziállat stb.
Mentettkéink kizárólag csak örökbefogadási szerződéssel kerülhetnek gazdihoz. A szerződés többek között tartalmazza a 30 napos próbaidőt, kölykök esetén oltási és ivartalanítási kötelezettséget, illetve elő- és utókontrollt is.

Mentettkéink új otthonába szállítását mi magunk intézzük, mintegy környezettanulmányként, mert szeretnénk látni, hogy hova kerülnek (csak az állat szempontjából nézünk körül), de természetesen szükség szerint tanácsokkal is segítünk kialakítani mentettkéink leendő otthonát.
Örökbefogadáskor mentett állataink orvosi költségeinek (oltás, ivartalanítás, parazita mentesítés) egy részét el szoktuk kérni, melyet utófinanszírozással állatorvosainknak fizetünk ki.

Kölyök állat örökbefogadása esetében az ivartalanítási kötelezettsége a leendő gazdi felelőssége és szerződés szerinti kötelezettsége.

Közös érdekünk, hogy minden állatnak megfelelő gazdit találjunk, és elkerüljük, hogy pár hét, hónap után ne kelljen visszakerülnie hozzánk.
Kizárólag olyan gazdának adunk örökbe kutyát/macskát, aki képes a mai kor állattartási normáinak megfelelően gondoskodni és ellátni egy állatot!
Macskát csak kizárólag az állatvédelmi törvényben foglaltak (1998. évi XXVIII. törvény 5. § (1) bekezdése) szerint úgy adunk örökbe, ha közterületre kijutni nem tud.
Kutyát is csak családtagként, lakásba/házba bejutással adunk örökbe. Nem adunk örökbe kutyát láncos tartásra, olyan hétvégi házhoz ahol nem laknak és olyan körülmények közé, melyek sértik az állatvédelmi törvényben foglaltakat.

Kölyök kutyáink számára kizárólag olyan gazdikat keresünk, akik képesek felülemelkedni a kölyökkori nehézségeken, huncutságokon, tisztában vannak egy kölyök kutya nevelésével és tartásával járó bosszúságokkal is nem csak a szépségével.

Amennyiben a kutya/macska tartására szánt területet és az életkörülményeket, vagy a gazda elkötelezettségét egy árva kutya/macska befogadására egyesületünk nem tartja megfelelőnek, akkor az örökbefogadás meghiúsulhat.

Az állat befogadását követően az állattartás minden teendője, felelőssége és költsége egyedül az örökbefogadót terheli. Célszerű végig gondolni, hogy tudod-e vállalni ezeket a kötelezettségeket, képes vagy-e az állat ellátását, szükség esetén orvoshoz jutását, annak költségeit az állat élete végéig megoldani.

Élőlényt ajándékba nem adunk!
Nem mindenáron megszabadulni akarunk mentettkéinktől, hanem felelős gazdit, családot szeretnénk találni nekik, akikkel leélhetik életüket.
Éppen ezért örökbeadás után is szeretnénk híreket, képeket kapni kutyáinkról/cicáinkról. Eleinte napi szinten (hogy sikerül a beilleszkedés), majd heti, később ritkábban, de annál nagyobb örömmel fogadunk képeket, információkat.

Örökbefogadáskor két életet mentesz!
Egy életet, akit örökbe fogadsz és egy életet, akit a helyére tudunk menteni.

Köszönjük jelentkezéseteket, megértéseteket.

Kismaszat Állatmentő Egyesület